Blog 6 van Matthijs: laatste blog vanaf de “Wylde Swan”

Mijn nieuwe traject: Masterskip met de driemaster ‘De Wylde Swan’. Masterskip is een soortgelijke organisatie als School at Sea, maar Masterskip heeft de route opgesplitst in 5 delen van circa anderhalve maand...

Dit is alweer de laatste sailmail van de Masterskip reis 2. De laatste week hebben we geen school meer, maar staat de ship-takeover op de planning. Deze hebben we net achter de rug. De internships/stages waren ter voorbereiding om te leren en te kijken op welke functie je tijdens de ship-takeover zou willen solliciteren. Met een heuse sollicitatiebrief in het Engels. 

Ik ben de afgelopen vier dagen druk bezig geweest als Chief-mate. Mijn diensten waren van 08.00 tot 12.00 uur en weer van 20.00 tot 0.00 uur. Ik draaide deze samen met Xavier (mijn vismaatje) als kapitein en wij kunnen het goed vinden samen. We hebben vrij ruig weer gehad met golven van ruim twee meter hoog. De topsnelheid die we hebben gelopen is 8,8 knopen! 280 Ton met 16 km/uur over de oceaan sturen, is wel een hele gave ervaring! Gelukkig was er ook tijd om te swingen met een muziekje op het dek.

NOG EVEN GOED GENIETEN 

Mijn schoolwerk is volledig afgerond, alle toetsen zijn gedaan. Met een wisselend gevoel, dat wel, maar we zien straks op school wel wat daar de resultaten van zijn. Mijn coach aan boord is trots op me, want blijkbaar rond niet iedereen zijn schoolplanning volledig af. Ook deze laatste week is de sfeer supergoed en geniet ik volop! Als we voor anker gaan, dan springen we vanaf het schip het enorm heldere water in, of slingeren we met een touw vanaf de boot het water in. De laatste dagen staat er nog een kajaktocht gepland en een ‘happy day’…..dan moeten we echt de hele dag het schip schoonmaken!

 

En dan zit het er echt op. Aan de ene kant ga ik het leven aan boord erg missen, ik zit al vijf weken in deze flow. Ik merk wel dat soms aan het einde van de dag mijn “sociale batterij” leeg is, omdat je nooit alleen bent. Tegelijkertijd zal dat ook weer wennen zijn als ik thuis kom. Aan de andere kant heb ik heel veel zin om iedereen te zien. Ik heb mijn ouders gevraagd een krentenbol met kaas mee te nemen naar Schiphol en een reep karamel-chocolade. Ondanks het feit dat we aan boord heerlijk gegeten hebben, behalve dan de havermout!

Dit was het dan, de laatste mail vanaf de “Wylde Swan”. Ik ga nog even goed genieten van de laatste dagen van deze super toffe ervaring! 

Lees ook Matthijs zijn vorige blog: halverwege de Masterskip-reis

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker