Blog 2 van Matthijs: de selectiecriteria

Met het School at Sea-project zeilt een klas van leerlingen op een driemaster de oceaan over en weer terug, een halfjaar lang. Ga mee op avontuur op zee, naar de Cariben en daar voorbij!

Vandaag mijn tweede blog over het super gave talentontwikkelingsproject School at Sea. De afgelopen weken is het erg rustig geweest omtrent het werven van sponsoren. Dit mede door de coronacrisis, aangezien de meeste bedrijven financiële zorgen hebben. Dit doet echter niets af aan mijn motivatie voor het werven van sponsoren en ik sta open voor suggesties! 

Het schrijven van een blog terwijl er nauwelijks iets is gebeurd kan gezien worden als een uitdaging. Ik wil het daarom deze keer graag hebben over de selectiecriteria die School at Sea stelt aan zijn/haar kandidaten. Ten eerste is het enkel mogelijk om mee te gaan als je in 4 havo of 4/5 vwo zit. Dit omdat je dan een goede basis hebt gelegd en je niet in je examenjaar zit. Daarnaast is het noodzakelijk om je cijfers op orde te hebben en op orde te houden. Voor vwo betekent dit gemiddeld een 6,5 én geen onvoldoendes voor de kernvakken (Nederlands, Engels en wiskunde) 

En uiteraard moet je het bedrag van € 25.000 zoveel mogelijk zelf bij elkaar krijgen door middel van sponsoring, sponsoracties, activiteiten, interviews en eigenlijk alles wat er aan bij kan dragen om dit geld bij elkaar te krijgen. 

WACHTEN OP DE UITSLAG 

Aan bovenstaande criteria voldoe ik al bijna 2 jaar. Ik ben namelijk als sinds mei 2019 bezig met dit project en de bedoeling was om deel te nemen aan School at Sea 2020-2021. Vorig jaar ging het echter niet door vanwege Covid-19. Helaas is in deze periode, om precies te zijn op 1 januari 2020, diabetes type 1 bij mij geconstateerd. Dit heb ik dus halverwege mijn voorbereidingen voor School at Sea gekregen, wat het erg lastig maakt. Door mijn diabetes loop ik meer risico aan boord en dit is mogelijk een reden waarom ik niet mee zou mogen/kunnen met School at Sea.  

Ik heb afgelopen vrijdag een gesprek gehad met Sam, de kapitein, en Monique, de organisator van School at Sea. Zij hebben mij stevig ondervraagd over verschillende onderwerpen die te maken hebben met School at Sea. Ik krijg hier in de komende weken uitslag van in de vorm van een: 

  • Nee; dan mag ik definitief niet mee
  • Ja; dan mag ik door naar het selectieweekend en als dat allemaal positief verloopt, mag ik mee met School at Sea 2021-2022.

Ik ben erg benieuwd naar de uitslag van het gesprek en hoop natuurlijk op een positieve, zodat ik dit jaar aan boord kan stappen!

Ik houd jullie op de hoogte! 

Lees ook de 1e blog van Matthijs: onze nieuwe blogger: Matthijs Loos

 

 

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker