Blog 4 van Matthijs: Nieuwjaar in de Carib

Mijn nieuwe traject: Masterskip met de driemaster ‘De Wylde Swan’. Masterskip is een soortgelijke organisatie als School at Sea, maar Masterskip heeft de route opgesplitst in 5 delen van circa anderhalve maand...

Hier een berichtje vanaf “De Wylde Swan”, zeilend ergens tussen Sint-Maarten en Saint-Vincent. Inmiddels ben ik anderhalve week aan boord en zeilen wij met 30 trainees, een aantal docenten en de crew van het schip door de Caraïben. 

Het weer is heerlijk en er staat ook een lekker windje: we gaan soms 11 knopen! Door de wind zijn de golven ook zo’n anderhalve meter hoog, waardoor er nu nog last is van zeeziekte. Ik heb er zelf gelukkig niet veel last van, maar voel me slechts af en toe een beetje misselijk. 

TOETSDAG

De groep is super gezellig en we hebben onderling veel lol. Het schoolwerk gaat goed en de eerste toetsdag is inmiddels achter de rug. Net zoals de eerste ‘lazy day’, waarop we grotendeels vrij zijn en bijvoorbeeld maar een halfuurtje ‘happy hour’ (= schoonmaak) hoeven te doen. 

We hebben ook al gezwommen en met een snorkelmasker op is het prachtig om de vissen onder je langs te zien zwemmen. Blij dat ik deze in mijn bagage had gestopt! Ik heb zelfs al een aantal vissen gevangen samen met Stef, één van de docenten. 

HANGMAT

De eerste dagen heb ik in een hangmat geslapen, omdat er niet voldoende bunks aan boord zijn voor alle trainees. Dat slapen in een hangmat wisselen we gelukkig af, dus mijn nachtjes zitten erop, want het sliep niet echt heel lekker. Het klinkt avontuurlijk, maar ik ben blij dat ik inmiddels in een bunk slaap, dat slaapt veel lekkerder! 

Het eten aan boord is heerlijk. Er is een scheepskok aan boord en die is top! Ik eet lekker en veel, omdat dat ook helpt tegen zeeziekte. Op één van de Kerstdagen hadden we een echt driegangendiner dat echt heerlijk smaakte. Op ‘lazy day’ heeft de kok ook een vrije dag en dan koken de trainees. 

OUD EN NIEUW

Oud en Nieuw hebben we gevierd toen we voor anker lagen bij Saint-Vincent. We hebben vanaf de boot het vuurwerk gezien en aan boord een feestje gevierd. Twee keer eigenlijk, één keer toen het in Nederland Nieuwjaar werd en nog een keer (6 uur later) toen het hier aan boord 0.00 werd. 

Kortom, ik ben anderhalve week onderweg en heb het super naar mijn zin! 

Lees ook het vorige blog van Matthijs: het vertrek komt in zicht!

 

Bereken nu je premie

Ontdek binnen vijf minuten wat je premie is en sluit vandaag nog een verzekering af.
Onze belofte: bij EOC krijg je optimale dekking tegen een scherpe prijs.
Dan vaar je met een gerust hart weer verder.

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker