Blog 3 van Matthijs: het vertrek komt in zicht!

Mijn nieuwe traject: Masterskip met de driemaster ‘De Wylde Swan’. Masterskip is een soortgelijke organisatie als School at Sea, maar Masterskip heeft de route opgesplitst in 5 delen van circa anderhalve maand...

En toen… waren het nog maar drie weken voordat ik op het vliegtuig stap naar Sint-Maarten! Het gaat nu allemaal heel snel. En dat is helemaal niet erg, want ik kan niet wachten op mijn vertrek!

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het regelen van van alles en nog wat. Voornamelijk met mijn schoolwerk dat ik meeneem aan boord van Masterskip. Ik mis namelijk week 2, 3 en 4 van het nieuwe schooljaar, en laat het nou net zo zijn dat de toetsweek in week 3 en 4 valt. Hier moet ik dus veel voor regelen! Voor enkele vakken heb ik vrijstelling gekregen (Wiskunde B en D) en voor Nederlands heb ik de projecten en toetsen al vooraf afgerond. Er blijven echter nog genoeg toetsen over om aan boord te maken. Ook moet ik alle lesstof downloaden, aangezien er geen wifi is aan boord. Dit is soms best lastig omdat de digitale lesstof niet altijd mee wil werken en er veel tijd in gaat zitten. Maar de aanhouder wint!

VLIEGEN NAAR SINT-MAARTEN

Mijn vertrek staat gepland op 24 december 2021 vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Vanaf hier vlieg ik naar Sint-Maarten, samen met 30 andere trainees en een deel bemanning, docenten en de scheepsarts. De groep van 30 bestaat uit 8 jongens en 22 meisjes. Eenmaal aangekomen stappen we aan boord van de “Wylde Swan” en begint de zeilreis! Op 28 januari 2022 kom ik weer terug.

De eilanden die we zullen bezoeken is sterk afhankelijk van de coronamaatregelen. Sommige eilanden hebben namelijk een quarantainetijd, terwijl er enkele eilanden zijn die dat niet verplichten. Dit blijft dus een onzekere factor. Wat wel zeker is, is het feit dat Masterskip doorgaat. Wel of geen lockdown, de boot vertrekt! Wat nog wel even spannend wordt, is het feit dat ik 72 uur van tevoren een negatieve PCR test moet inleveren. Zeker nu de cijfers weer toenemen en er enkele besmettingen bij mij op school plaatsvinden, wordt dat nog wel even oppassen. Alle trainees en begeleiders zijn volledig gevaccineerd voor Corona.

ONLINE MEETING

Ook het meenemen van al mijn diabetes-gerelateerde spullen wordt nog een kleine uitdaging. Zo mogen mijn glucosescanners (Freestyle libre) niet door de security-scan. Daarnaast heb ik natuurlijk maar een beperkte hoeveelheid beschikbare bagageruimte, zowel in het vliegtuig als aan boord. We slapen namelijk met z’n allen in een grote ruimte. Er zijn zogeheten bunks aan de zijkanten van het schip gemonteerd. In het midden van het schip staan tafels en banken. In die banken heeft iedereen zijn eigen ‘opslagplekje’ om persoonlijke spullen op te bergen.

Op 20 november heb ik een online meeting gehad met alle trainees die ook meegaan met reis 2. In eerste instantie was het idee om deze meeting fysiek in Amersfoort plaats te laten vinden, maar helaas was dat niet mogelijk door de toenemende besmettingen. We hebben veel tips en uitleg gekregen, en ik heb voor het eerst alle mede-trainees gezien. Twee maanden geleden was er een open (ship?)dag van de “Wylde Swan” in Harlingen. Mijn ouders en ik heb toen een rondleiding gekregen over de boot en hebben vragen kunnen stellen aan oud-trainees. Ook dit was erg leuk! Nu weet ik waar ik terecht ga komen.

Al met al heb ik het erg druk met alle voorbereidingen, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik kijk erg uit naar mijn vertrek en het zien van alle mede-trainees op Schiphol!

Mijn eerstvolgende blog zal geschreven zijn aan boord van de “Wylde Swan”, tot dan!

Groetjes,

Matthijs

Lees ook het blog waarin Matthijs uitlegt waarom hij overstapt naar Masterskip: Myrthe en Matthijs: wisseling van de wacht.

Hijs de EOC-vlag!

Ben jij bij ons verzekerd en wil je ook zo’n fraaie EOC-vlag aan je mast hijsen?
Vraag een gratis exemplaar bij ons aan.
Ook als je oude vlag aan vervanging toe is, sturen wij er graag eentje op!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker