Even voorstellen: Julia Felix

Met het School at Sea-project zeilt een klas van leerlingen op een driemaster de oceaan over en weer terug, een halfjaar lang. Ga mee op avontuur op zee, naar de Cariben en daar voorbij!

Hallo allemaal, mijn naam is Julia Felix en ik ben 15 jaar. Ik woon in Meppel en zit op Stad en Esch in TL4. Hierna begin ik aan de Havo, zodat ik wat langer de tijd heb om een keuze te maken voor mijn vervolgopleiding.

Mijn droom is om over een halfjaar mee te gaan met het ontwikkelingsprogramma van School at Sea. Dit houdt in dat ik een halfjaar ga zeilen over de Atlantische oceaan naar de Caribische eilanden en weer terug, we gaan de Oud Oost-Indische vaarroute zeilen. Tijdens deze reis zit ik met 35 leerlingen op een boot om van alles zelf te leren doen zoals bijvoorbeeld: koken, zeilen, navigeren, communiceren, leiding geven, zelf huiswerk plannen en maken en, voor mij het allerbelangrijkste, samenwerken.

We gaan ook hele leuke dingen doen op de eilanden; zo gaan we naar de Rastafari’s, doen we twee keer een uitwisseling, leren we Spaans om te kunnen communiceren met de eilanders, gaan we helpen een school bouwen, maken we een solo bivak, ontwerpen en maken we onze eigen kadeschildering en kunnen we naar de Albert Heijn op Curaçao. De bedoeling is dat we na twee maanden de boot met alle 35 leerlingen zelf kunnen zeilen. Dit zijn een paar van de vele dingen die we gaan doen en leren tijdens de reis. Samenwerken, luisteren naar anderen en zelfstandig kunnen werken zijn een paar van de punten die ik wil ontwikkelen tijdens de reis.

Omdat dit een heel groot project is kost het ook veel geld; € 24.000 om precies te zijn. Ik ben heel blij dat EOC Schepenverzekering mij kan helpen om mijn droom waar te maken, maar ik ben er nog niet en kan alle hulp gebruiken. Ik ben nog op zoek naar sponsoren die mij willen helpen.

Tijdens de reis maak ik ook wekelijks een blog op Varende Vrienden en kunt u volgen wat wij allemaal meemaken op het schip.

Bedankt voor uw aandacht en alvast heel erg bedankt.

Groetjes,

Julia Felix

E-mail: juliadantefelix@gmail.com
Website: https://julia-at-sea.jouwweb.nl/

Lees ook de 2e blog van Julia: De reis gaat door!

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker