Blog 2 van Julia: de reis gaat door!

Met het School at Sea-project zeilt een klas van leerlingen op een driemaster de oceaan over en weer terug, een halfjaar lang. Ga mee op avontuur op zee, naar de Cariben en daar voorbij!

De reis gaat door! Hallo allemaal! Vorige maand heb ik mij al even voorgesteld, maar voor de mensen die dat gemist hebben; ik ben Julia, 15 jaar en over een halfjaar ga ik mee met School at Sea.

Op dit moment is er veel aan de hand in de wereld. Ik vind het verschrikkelijk wat er nu gebeurt. Het is heel moeilijk voor iedereen. Doordat het Coronavirus de wereld beheerst en bedrijven financieel raakt, vind ik het moeilijk om bedrijven/mensen te vragen mij te  sponsoren.

Gelukkig lijkt het nu langzaam de goede kant op te gaan, minder mensen raken besmet, binnenkort openen de scholen en nieuwe plannen worden gemaakt om de maatschappij weer op gang te brengen. Zoals het er nu op lijkt gaat mijn reis met School at Sea door. Dus ook ik ben plannen aan het maken om na het Coronavirus weer volle bak door te gaan met het sparen voor mijn reis. En dat is nodig, want het is me gelukt om met succes de selectie te doorlopen en officieel een plekje te bemachtigen aan boord van de Thalassa. Het is voor mij fantastisch leuk om dit te mogen vertellen!

Wat heb ik moeten doen om deze droom tot werkelijkheid te maken? Voordat het duidelijk werd dat ik mee mocht moest ik drie dingen hebben gedaan:

  • Als eerste ging ik naar een informatiebijeenkomst: hier kon ik kijken of het me ook echt leuk leek. Dit was een interessante ervaring doordat we op een boot de presentatie kregen en omdat ik vond dat er een heel open sfeer hing.
  • Hierna kwamen de fondswerftrainingen. Hier leerde ik veel, bijvoorbeeld: het presenteren van mijzelf aan bedrijven, hoe je een elevator pitch maakt en misschien wel het belangrijkste, hoe om te gaan met teleurstellingen. Want dat is me in de afgelopen maanden meerdere keren gebeurd. De keren dat ik een afwijzing kreeg is niet op 2 handen te tellen. Maar ik heb een droom en zette door.Ook heb ik geleerd hoe je zorgt dat je niet alleen op de grote mooie dingen let, maar ook op de kleine. Want als we op het schip zitten zijn er een boel indrukken, maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat je kan genieten van de kleine dingen in het leven. Elke keer ging ik met plezier naar de fondswerftrainingen. Voor deze trainingen ben ik drie dagen naar Amsterdam geweest om daar van alles te leren en we kregen huiswerkopdrachten. Zo moesten we elke dag 30 leuke dingen en 30 teleurstellingen opschrijven. Ik kan u vertellen dat ik hierdoor heel anders naar de wereld ging kijken. En ik begon van veel meer van de kleine dingen te genieten.
  • Tot slot was er het selectieweekend. Voor mij een plek waar ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt. School at Sea wilde in dit weekend zien of ik echt gemotiveerd was en goed kon samenwerken. Voor mij was het een geweldig weekend waar ik fantastische mensen heb ontmoet en een heleboel leuke dingen heb mogen doen. Ook heb ik een boel ideeën gehoord en van anderen geleerd.

Dus ik ga!

De teller staat op € 18.756,00. Dat betekent dat ik nog ongeveer € 4.500,00 bij elkaar moet halen. Hier heb ik uw hulp voor nodig en zoals ik hierboven heb beschreven zijn het de  kleine dingen die het doen, dus alle kleine beetjes tellen mee. Helpt u mij mijn droom te verwezenlijken?

Lees ook de 3e blog van Julia: geslaagd!

 

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen