Blog 3 van Julia: geslaagd!

Met het School at Sea-project zeilt een klas van leerlingen op een driemaster de oceaan over en weer terug, een halfjaar lang. Ga mee op avontuur op zee, naar de Cariben en daar voorbij!

Tja, daar zit ik dan boven op mijn gezellige zolderkamertje een nieuwe blog te schrijven. Ik heb te horen gekregen dat ik ben geslaagd. Raar vind ik dat, een mailtje krijgen met de tekst: ‘Gefeliciteerd je bent geslaagd!’. Jammer genoeg kwam het niet als een verrassing; de cijfers in magister lieten me al weten dat ik het dit jaar ook had gehaald.  Natuurlijk kan mijn school er ook niet heel veel aan doen en gelukkig krijgen we een diploma-uitreiking per klas op school.

Bijzondere tijden zijn dit. ‘s Avonds aan tafel pasta eten met je hele familie en daarna een spelletje dammen aan de eettafel. Vette examenparty’s of gezellig met vrienden op examenreis zit er dit jaar niet in. Toch vind ik het oké dat het zo gelopen is en hopelijk mag ik het over twee jaar op de Havo op een betere manier meemaken.

Ik krijg heel vaak de vraag van mensen wat ik nu eigenlijk doe in mijn vrije tijd. Eindeloos films kijken? Nee. Eigenlijk vermaak ik me prima. Ik besteed mijn dagen met dingen voor School at sea regelen, maar ik ben ook begonnen met kleding upcyclen. Dat houdt in dat ik oude kleding een nieuw leven geef. En eigenlijk ben ik ook op zoek naar een baantje, maar dat is best lastig want het liefst zou ik in een kledingwinkel werken. Ik snap dat dat op dit moment voor veel winkels niet makkelijk is, maar ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Ik zoek gewoon wat anders.

Ook heb ik de SAS-gids gekregen, hier staat alles in over wat ik moet voorbereiden voordat ik op 18 oktober mag inschepen. Opeens kwam het zo dichtbij! Ik besefte dat ik nog maar 4 maanden hier ben en dan gewoon een halfjaar weg ga. De afgelopen weken heb ik een boel mensen uit mijn persoonlijke omgeving gebeld: opa’s, oma’s, tantes en ooms, vrienden van mijn ouders, collega’s van verschillende mensen en ouders van vrienden. Door alle mensen te bellen heb ik toch weer een nieuwe stap gemaakt, want in het begin was het echt niet zo makkelijk om een wildvreemde te vragen voor sponsoring. Gelukkig werd de drempel steeds lager en is hij nu helemaal weg.

Ook ben ik weer een stuk dichterbij mijn einddoel, namelijk € 23.100,00. Ik moet nog
€ 1.818,00. Nu zullen velen denken: ‘maar je moest toch € 24.000,00?’. Dat klopt, voor een plek aan boord heb ik € 23.100,00 nodig, maar ik moet zakgeld en zeilspullen mee waarvan ze zeggen dat je daar ook ongeveer  € 1.000,00 tot € 2.000,00 aan kwijt bent.

Ik wens iedereen alvast een fijne vakantie en stay safe!

Groetjes,

Julia Felix.

Wilt u me helpen om mijn droom waar te maken?

In de onderstaande linkjes komt u meer over mij te weten, kunt u contact met mij opnemen en kunt u mij helpen door een bedrag te doneren naar mijn spaarrekening voor Julia at sea.

E-mail: juliadantefelix@gmail.com   
Website: https://julia-at-sea.jouwweb.nl/

Lees ook de 4e en laatste blog van Julia: slecht nieuws

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker