Waterschatten, een blik achter de schermen van de chartervaart

In de nieuwsbrief van de BBZ Vereniging voor Beroepschartervaart staat een link naar een prachtige film: Waterschatten. In deze film krijg je een kijkje achter de schermen van de chartervaart. De film en bijbehorende informatie willen we graag onder de aandacht brengen in dit artikel. 

De Corona pandemie en de gevolgen daarvan voor de chartervaart hebben ongekend veel publieke aandacht opgeleverd voor de vloot. De schepen zijn in gevaar, iets unieks dreigt te verdwijnen en daar moet wat aan gedaan worden. Door Corona werd ook de maatschappelijke relevantie van de vloot duidelijk en vervolgens ontstond grote bereidheid om te helpen. De regering komt met een noodfonds van 15 miljoen, gemeentes doen dat met het verlagen van havengelden en provincies met het nadenken over structurelere verbinding, om er maar een paar te noemen. Je zou haast kunnen zeggen dat we door Corona opnieuw kennismaken met Nederland.

Op 4 maart organiseert de BBZ samen met de Vereniging van Waddenzeegemeenten en de Vereniging van Zuiderzeegemeenten een symposium om een aantal van de overheidsinitiatieven die de vloot verder moeten helpen in de schijnwerper te zetten en te bespreken. In dit proces of dit traject van uitwisseling tussen de sector en de overheid, wordt ook duidelijk dat we steeds goed moeten uitleggen wat we zijn en wat er voor nodig is om de schepen in de vaart te houden. Onze klanten, de passagiers op onze schepen, weten het al, maar het publiek en de beleidsmakers niet altijd. Daarom hebben we een video laten maken die een blik achter de schermen werpt; een video die niet direct gericht is op de passagier, maar meer op beleidsmaker. De video is tot stand gekomen met financiering van de Samenwerkende Maritieme Fondsen, Tetteroo Media en natuurlijk de prachtige hoofdrolspelers in de video zelf.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Tim Klaasen
Tim Klaasen
EOC relatiebeheer