Reddingsvest, van levensbelang

Man over boord komt regelmatig voor in de binnenvaart, ongeveer 15 keer per jaar leidt dit tot een verdrinking. Bij het te water raken is het reddingsvest vaak het laatste redmiddel. Het is daarom van levensbelang dat u een goedgekeurd en gedragen reddingsvest draagt.

Wist u bijvoorbeeld dat een goed werkend en gedragen reddingsvest ervoor zorgt dat u automatisch op uw rug gedraaid wordt wanneer u in het water ligt? Daardoor kunt u blijven ademhalen, ook wanneer u bewusteloos bent.

Lees hier meer over in de Safety Flash en bespreek het met de gehele bemanning. Deze Safety Flash is opgesteld door het Platform Zero Incident.

Wat is het Platform Zero Incidents?

Het Platform Zero Incidents is een initiatief van de binnenvaart branch, waarbij binnen de branch kennis wordt gedeeld over incidenten met als doel ze te voorkomen in de toekomst. Het ultieme streven is geen ongelukken meer in de binnenvaart. Als EOC zijn wij onderdeel van dit platform en bieden we vanuit onze kennis actieve ondersteuning.

Gratis inzicht in uw risico’s?

Als EOC merkten we dat er onder schippers behoefte is aan deskundig advies over risico’s en aanvullende verzekeringen. Heeft u dit ook?

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen