Rapport Panteia: test en norm voor biobrandstof

Met het rapport ‘Introductie van biobrandstof in de binnenvaart – Opzet praktijkproef en wensnormering’ is een belangrijke stap gezet richting veilig gebruik van biobrandstof in de binnenvaart.

Adviesbureau Panteia sprak met verschillende organisaties uit de sector en met motor- en brandstofleveranciers. Die kwamen samen tot de conclusie dat er twee dingen nodig zijn: uitgebreid testen in de praktijk en een norm voor de samenstelling van de brandstof. Het rapport doet daarvoor concrete voorstellen en is inmiddels aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de opdrachtgever van het onderzoek. 

De wens van de betrokken organisaties is om aan te sluiten op de herziene EN-14214-norm. Omdat veel van de problemen met biodiesel ontstaan door verzadigde monoglyceriden (SMG) en sterolglucosiden (SG), is aanvullend vastgelegd dat het gehalte SMG niet meer dan 55 ppm zou mogen bedragen en het gehalte SG niet meer dan 10 ppm, gelijk aan het huidige advies voor winterkwaliteit FAME. Of deze brandstof daadwerkelijk ‘fit for purpose’ is en veilig gebruikt kan worden, moet worden vastgesteld in een onafhankelijke praktijkproef. In die proef zullen verschillende samenstellingen op meerdere schepen worden getest. 

Namens EOC hebben Ton van Dongen en Marnix de Bakker deelgenomen aan het onderzoek. Na problemen door bijmenging van FAME had EOC aangedrongen op actie. We zijn blij dat die problemen nu worden onderkend en dat er gecontroleerd zal worden getest. We blijven het volgen. 

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager