Nieuw: uitgebreide motorverzekering

De motor is het hart van het schip en meteen ook het duurste stuk techniek aan boord, logisch dus dat scheepseigenaren hun motor(en) goed willen verzekeren. De polis voor de beroepsvaart dekt standaard al een deel van de reparatiekosten bij motorschade, maar soms is dat bedrag niet toereikend, bijvoorbeeld bij een total loss. Verschillende EOC-leden wilden daarom méér motordekking. Met die wens zijn we aan de slag gegaan en ziehier ons nieuwe verzekeringsproduct: de uitgebreide motorverzekering. 

VOOR WIE?

De uitgebreide motorverzekering is (na acceptatie) beschikbaar voor leden met een motorvrachtschip, motorbeunschip, motortankschip, duwbak (koppelverband), sleepboot of duwboot. Het product biedt uitkomst bij een gat tussen de standaard vergoeding bij motorschade en de kosten van een nieuwe hoofdmotor (Stage V). Deze uitgebreide motorverzekering gaat nog een stapje verder dan de module 0% aftrek motor- en boegschroefinstallaties die EOC sinds 2017 aanbiedt en bestaat uit twee modules. 

MODULE A

Module A is gelijk aan de oude module 0% aftrek motor- en boegschroefinstallaties, waarbij het extra aanvullend eigen risico is vervangen door een premie. Met deze module wordt het schadebedrag vastgesteld op 100% van de reparatiekosten en vervalt het vergoedingspercentage voor motorschade uit de standaard polis. 

MODULE B

Module B vergoedt de reparatiekosten bij een gedekte schade aan de hoofdmotor(en) tot een maximum van 200% van de dagwaarde en 100% van de vervangingswaarde. Module B is alleen af te sluiten in combinatie met module A. 

Wil je weten of deze uitgebreide motorverzekering voor jou interessant is? Lees de voorwaarden op www.eoc.nl/verzekeringen/beroepsvaart en neem bij vragen contact op met jouw relatiebeheerder of bel met onze afdeling Beroepsvaart: 088 6699535. 

Vraag een offerte aan

Meteen helderheid over de kosten? Dat is met een klik op de knop geregeld.
Vul je gegevens en de gewenste dekking in, dan sturen onze experts je vrijblijvend een offerte toe.

Harco van Gijssel
Harco van Gijssel
Relatiebeheerder beroepsvaart