Man over boord

Man over boord. Waarschijnlijk kent u iemand in uw omgeving die een keer over boord is geslagen, het komt jaarlijks tientallen keren voor.

Over boord vallen kan leiden tot fatale gevolgen. Met het koude weer zijn de kansen op overleving na het overboord slaan nóg kleiner, zelfs met een reddingsvest.

Welke voorzorgsmaatregelen kunt u nemen?

  1. Dragen van veiligheidsschoenen.
  2. Looppaden voorzien van anti-slip. Zekeren tijdens werkzaamheden in het gangboord (wanneer geen reling beschikbaar).
  3. Zorgen voor een veilige overstap en overstap aandachtig maken.
  4. Zorgen voor een opgeruimde werkplek.
  5. Voer een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) uit.
  6. Dragen van een reddingsvest (LAATSTE REDMIDDEL). Zie bericht Reddingsvest van levensbelang

Lees hier meer over in de Safety Flash en bespreek het met de gehele bemanning. Deze Safety Flash is opgesteld door het Platform Zero Incident.

Wat is het Platform Zero Incidents?

Het Platform Zero Incidents is een initiatief van de binnenvaart branch, waarbij binnen de branch kennis wordt gedeeld over incidenten met als doel ze te voorkomen in de toekomst.
Het ultieme streven is geen ongelukken meer in de binnenvaart. Als EOC zijn wij onderdeel van dit platform en bieden we vanuit onze kennis actieve ondersteuning.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers. Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox. Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen