Inzicht in eigen uitstoot dankzij nieuwe tool

De Europese binnenvaartorganisatie IVR heeft een ‘tool’ ontwikkeld waarmee scheepseigenaren de uitstoot van hun schip kunnen berekenen. Deze Emissie Calculatie Tool berekent per kilowattuur (kWh) en per tonkilometer (tkm) de emissies van koolstofdioxide (CO2), stikstof (NOx) en fijnstof (PM).

De berekening is gebaseerd op kenmerken zoals scheeps- en motortype, bouwjaar van de motor, laadvermogen, type waterweg en andere relevante data, die al vooringevuld zijn. Scheepseigenaren kunnen zelf gegevens aanvullen en krijgen vervolgens een accurate schatting van de uitstoot op het scherm

TOOL BEREKENT ÉN VOORSPELT

Meer inzicht in de eigen uitstoot, dat is bijzonder nuttig, zeker in een sector die inzet op verder vergroenen. Met de nieuwe tool kan een scheepseigenaar onderzoeken hoe het schip efficiënter kan varen en wat het gebruik van een ander type brandstof of een investering zoals een Stage V-motor, roetfilter of SCR-katalysator oplevert aan emissiereductie. De tool is gratis en gekoppeld aan het bestaande IVR Schepen Informatie Systeem.

Direct de Emissie Calculatie Tool gebruiken? Log in op isis.ivr.nl.

Een account aanvragen of een vraag stellen? Zie de contactgegevens op www.ivr-eu.com.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager