Infobladen en checklists: beroepsvaart

De scheepvaart wordt steeds complexer, met nieuwe systemen voor voortstuwing en energieopslag. Ook wetten en regels veranderen. Dat roept vragen op als: waar moet mijn aan schip voldoen? Hoe kan ik veilig innovaties toepassen? En hoe zorg ik ervoor dat alles goed blijft werken?

EOC infobladen en checklists geven antwoord

Om de belangrijkste technische informatie helder op een rij te zetten, geeft EOC regelmatig nieuwe infobladen en checklists uit. Deze zijn te gebruiken om overzichtelijk te werk te gaan, zodat je voortvarend kunt blijven ondernemen op het water. In dit artikel pikken we de meest interessante ertussen uit, maar bekijk vooral de hele lijst op de EOC-website zelf.

Highlights infobladen beroeps- en passagiersvaart

  • Het Infoblad Elektrificatie binnenvaart gaat over de vergroening van de binnenvaart. Van elektrische boegschroef tot hoofdvoortstuwing en van nieuwbouw tot ombouw: het aantal elektrische componenten neemt toe. Dit infoblad legt uit hoe je deze overstap goed voorbereidt.
  • Autokranen zijn niet meer weg te denken van de schepen in de beroepsvaart. Lees daarom het Infoblad Autokraan en hijsbewijs om volledig op te hoogte te zijn van wat je ervoor nodig hebt en welke regels gelden. Blijf niet met een vrachtlading vragen zitten!
  • Enkel toepasbaar in specifieke omstandigheden, maar daarom niet minder belangrijk: het Infoblad Vloeibare lading in drogeladingschepen. Waar moet je op letten?

Je risico's gratis in kaart

Welke risico’s loop je met je schip? En welke aanvullende verzekeringen zijn slim om erbij te nemen?
Vraag het onze experts! Wij geven je kosteloos deskundig advies, zodat je de beste stappen zet.

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager