De verzekering die ontzorgt bij ziekteverzuim

‘Ingewikkeld’ en ‘grote kostenpost’, dat is waar ondernemers aan denken bij ziekteverzuim van personeel. Dat begrijpen we: er komen allerlei wetten en regels om de hoek kijken en de kosten kunnen snel oplopen. Daarom biedt EOC Verzekeringsadvies een ontzorgverzekering die alle rompslomp regelt en de financiële risico’s dekt.

Wat kost een zieke medewerker het bedrijf?

Bij ziekte van personeel moet de werkgever in de meeste gevallen het salaris en de werkgeverslasten twee jaar doorbetalen. Maar ook als de werknemer snel weer aan de slag kan, zijn er kosten. Denk aan kosten voor de bedrijfsarts, re-integratiekosten en werkplekaanpassingen. Er kan sprake zijn van chronische ziekte, wat doe je dan? Misschien is er daarnaast nog juridische bijstand nodig, bijvoorbeeld als er een geschil ontstaat met de zieke werknemer over het inleveren van de auto van de zaak of het arbeidscontract.

De juiste verzekering loont

Het goed begeleiden van de zieke werknemer kost geld, maar ook tijd. Het re-integratieproces moet goed verlopen en nauwkeurig worden vastgelegd, anders kan het UWV sancties opleggen. Daarom adviseren wij om een verzuimverzekering altijd te combineren met arbodienstverlening. Voor binnenvaartondernemers bieden we een laagdrempelig collectief product, dat de financiële risico’s van ziekteverzuim dekt en de ondernemer ontzorgt in het hele proces.

Wat biedt de EOC ontzorgverzekering?

  • Een gecertificeerde MKB-ontzorgverzekering, waarbij de verzekeraar en arbodienstverlener je zoveel mogelijk werk uit handen nemen.
  • Een casemanager in geval van langdurige ziekte. Deze voert namens de werkgever de regie over het ziekteverzuimproces en de re-integratie.
  • Vergoeding van een eventuele loonsanctie van het UWV (mits werkgever en werknemer de adviezen van de verzekeraar opvolgen).
  • Standaard is 100% van het loon in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar verzekerd. Andere opties zijn mogelijk.
  • Standaard zijn 20% van de werkgeverslasten meeverzekerd (kosten voor pensioen, leaseauto, onkostenvergoeding, enzovoort).
  • Eigenrisicoperiode naar keuze voor een goede balans tussen risico en premie.
  • Keuze uit vier verschillende arbodienstverleners.
  • Jaarlijkse naverrekening op basis van de loonverzamelstaat, makkelijk uit te besteden aan een administrateur of accountant dankzij meerdere inlogcodes.

Het gaat hier uiteraard in alle gevallen om maatwerk. Neem daarom contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Je risico's gratis in kaart

Welke risico’s loop je met je schip? En welke aanvullende verzekeringen zijn slim om erbij te nemen?
Vraag het onze experts! Wij geven je kosteloos deskundig advies, zodat je de beste stappen zet.

Arnoud van der Mark
Arnoud van der Mark
Verzekeringsadviseur EOC Verzekeringsadvies