Dé oplossing voor brugaanvaringen? 

De stroom brugaanvaringen lijkt maar niet te stoppen. Om het tij te keren is een bijzonder overleg gestart tussen overheid, belangenclubs en verschillende verzekeraars. Samen kijken we vanuit alle kanten naar oorzaken en mogelijke oplossingen. Er moet op meerdere vlakken iets gebeuren: aan boord, maar ook aan de infrastructuur en informatievoorziening.  

De werkgroep gaat de zorgen en ideeën vanuit de branche op internationaal niveau aankaarten. We moeten toe naar standaardisatie van vaarwegen en één duidelijke informatiebron voor schippers, maar dat is niet van vandaag op morgen geregeld. Oorzaken aan boord zoals onvoldoende reisvoorbereiding, daar kunnen we wel direct iets mee. We willen de binnenvaart ondersteunen in bewustwording en voorzien van concrete hulpmiddelen. De eerste is al klaar: de ‘Wijzer wachtoverdracht’.  

WIJZER WACHTOVERDRACHT

Hoe begin je als roerganger goed voorbereid aan je shift? Welke informatie heb je nodig? De wijzer vat het samen op één A4. Print hem uit, bespreek het met de bemanning en geef hem een prominent plekje in de stuurhut. Hij is hier te downloaden.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager