Autokraan, stuurhut en spudpaal schades onder de aandacht

De afgelopen jaren zijn er bij EOC diverse schades gemeld aan autokranen, stuurhutten en spudpalen. We besloten om hier eens wat extra aandacht aan te besteden en een handige tip van een verzekerde met je te delen. 

Denk bij deze schades bijvoorbeeld aan het nog omhoog staan van de autokraan omdat deze alvast klaar was gemaakt om een auto aan- of van boord te zetten. Ook het nog omhoog staan van de stuurhut voor een brug komt voor, omdat de hoogte verkeerd wordt ingeschat. Tevens kun je vergeten dat de spudpaal nog naar beneden staat bij het vertrekken.

De gevolgen zijn aanzienlijk. Je bent verzekerd bij EOC, maar de reparatieperiode kost je als hardwerkende ondernemer veel geld, terwijl je het liefst gewoon wil varen.

TIP VAN EEN VERZEKERDE  

Van één van onze verzekerden ontvingen wij de goede tip om als geheugensteuntje een bordje te gebruiken. Hiermee worden bepaalde handelingen aan boord goed onder de aandacht gebracht. Dit bordje kun je zelf maken en bijvoorbeeld in de buurt van de gashendel/kopschroef bediening leggen.

Voorbeeld van hoe een bordje eruit kan zien

Je risico's gratis in kaart

Welke risico’s loop je met je schip? En welke aanvullende verzekeringen zijn slim om erbij te nemen?
Vraag het onze experts! Wij geven je kosteloos deskundig advies, zodat je de beste stappen zet.