EOC is een ‘Great Place To Work’!

PERSBERICHT – Vanaf nu is EOC officieel een ‘Great Place To Work’, gecertificeerd door de gelijknamige organisatie die het werkgeluk en vertrouwen van werknemers meet. Daarmee laat EOC zien dat zij niet alleen het beste voor heeft met haar leden, verzekerden en Varende Vrienden, maar ook met haar vele specialisten in dienst.

Het behalen van een GPTW-certificaat krijg je niet zo maar volgens Rolinde Timmerman-Tabak, HR Adviseur bij EOC. ‘Het vereist een jaarlijks tevredenheidsonderzoek dat je afneemt onder je medewerkers. Er is een minimaal aantal deelnemers nodig en een hoge gemiddelde score. Lukt je dat, dan krijg je het certificaat voor een bepaalde periode.’ De reden dat EOC hiervoor gaat is dat zij op een positieve manier wil bekijken wat er goed gaat in de organisatie en waar de verbeterpunten liggen. Het plan is om een aantal van de thema’s die aan het licht zijn gekomen te selecteren en daar weer verder in te groeien – om volgend jaar opnieuw het tevredenheidsonderzoek uit te voeren met een hopelijk nóg hogere score.

FIJNE WERKPLEK = TALENT WERVEN 

‘Het is bovendien een goede manier om nieuw talent aan te trekken op de huidige krappe arbeidsmarkt,’ vervolgt Timmerman-Tabak. ‘Nu kunnen wij toekomstige werknemers tonen dat wij een geweldige bedrijfscultuur hebben en dat werken bij EOC een goede stap in je carrière is. De functie kennen mensen wel, maar wat maakt ons nu uniek? Dat zijn de collega’s om je heen, die maken dat je bij ons wilt werken.’

‘Je eigen medewerkers zijn tenslotte de beste ambassadeurs voor een organisatie.’

EOC

EOC is een onderlinge verzekeraar in de maritieme sector, met een rijke historie en specialist in beroepsvaart, pleziervaart en wonen op het water. Zonder winstoogmerk, maar met betrokken medewerkers, 24/7 bereikbaarheid bij schade, eerlijke premies en alle schade-, inspectie- en certificeringsexperts in huis. EOC doet aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en staat uitgesproken in verbinding met haar werknemers, leden en omgeving.

GREAT PLACE TO WORK

Al 35 jaar meet Great Place To Work het vertrouwen van werknemers binnen organisaties – het fundament van organisatiesucces. Jaarlijks helpen zij meer dan 6.000 organisaties zich te ontwikkelen op het gebied van goed werkgeverschap. Hun missie is ‘bijdragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten’. Via de titels Great Place to Work Certified en Best Workplace erkennen zij goed werkgeverschap.

Voor meer informatie, contacteer R. Timmerman-Tabak via 088-6699581 of r.timmerman@eoc.nl.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker