Overzicht brandveiligheid: wat zijn de regels en wat moet je doen?

Het is misschien wel de ergste nachtmerrie van een schipper: brand aan boord. Het kan al beginnen met een enkel vonkje en voor je het weet slaat het vuur om zich heen. Raak je in paniek of houd je je hoofd koel?

Goede voorbereiding

Als er brand uitbreekt, verlies je al snel het overzicht: wat moet je op dat moment doen, en wat daarna? Het telt om in dit soort situaties goed voorbereid te zijn. Bijvoorbeeld door regelmatig de brandblussers te checken, brandsituaties te oefenen zodat je weet hoe je moet blussen, en zo nu en dan de checklists erop na te slaan. We schrijven op Varende Vrienden geregeld artikelen over brandveiligheid. Dat is niet voor niets, want bij EOC zien we natuurlijk hoeveel het scheelt (in schade, kosten, maar ook stress en soms zelfs levens) als je scherp blijft op dit onderwerp. Daarom zetten we in dit overzicht onze publicaties en infobladen eens op een rij. Vaar veilig en voorkom brandschade!

Artikelen over brandveiligheid en preventie

Infobladen en checklists op EOC.nl

PLATFORM ZERO INCIDENTS

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker