Evenementenkalender: waar zijn we dit jaar te vinden?

De afgelopen anderhalf jaar zijn er heel veel evenementen en beurzen afgelast door het welbekende virus. Ontzettend rot voor de organisatoren, sponsoren, standhouders en natuurlijk jullie: de bezoekers. Want hoewel we via de digitale weg met elkaar in contact kunnen blijven, interessant nieuws kunnen volgen en leerzame webinars kunnen bekijken, gaat er niks boven persoonlijk contact onder het genot van een kop koffie.

Ondanks alle onzekerheid en beperkingen, kijken we toch weer vooruit naar de evenementen die op de planning staan. Onder voorbehoud dat ze door kunnen gaan en met gepaste maatregelen uiteraard. Hier lees je waar je ons in 2021 tegen kunt komen. We kunnen niet wachten jullie weer live te ontmoeten!

03-05 september: Wereld Havendagen te Rotterdam

Tijdens dit grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland maken jong en oud kennis met de mogelijkheden van de Rotterdamse haven, via een divers programma in de haven, in de stad en online. Het programma van 2021 bestaat uit verschillende kleinschalige onderdelen waarbij de veiligheid voor bezoekers voorop staat. Er worden diverse excursies en tours door het havengebied georganiseerd. De kaartverkoop hiervoor start op 20 augustus.

Klik hier voor meer informatie en voor het boeken van tickets.

18 september: World Cleanup Day (landelijk)

Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen en waardevolle informatie te verkrijgen uit het soort afval dat in het milieu ligt. In Nederland wordt de World Cleanup Day georganiseerd door Plastic Soup Foundation, waar EOC trotse sponsor van is. Ook dit jaar doen we weer mee met een schoonmaakactie in het land.

Klik hier als je meer wil weten over deze mooie actie. Meedoen? Sluit dan aan bij een bestaande actie of start er zelf een!

18-19 september: Antwerp Nautical Event te Antwerpen

Een gratis event voor binnenvaart en yachting die plaatsvind bij Nassau Scheepsbenodigdheden in de Antwerpse Stadhaven. Geniet deze dag van rondvaarten, demonstraties, bezoek aan diverse schepen en jachten en gratis advies en lezingen voor zowel de pleziervaarder als de binnenvaarder.

Bezoek de website voor praktische informatie en een terugblik op vorig jaar.

21-22 september: Shipping Technics Logistics Kalkar te Kalkar (Duitsland)

Deze vakbeurs gelegen op de grens van Nederland en Duitsland vult zijn 2 dagen met nieuwe ontwikkelingen en wetenswaardigheden op het gebied van de binnenvaart. De beursoppervlakte is maar liefst 9.000 m2, je kunt je dagen hier dus goed vullen! Het is tevens een goede plek om te netwerken. Er is ook een mogelijkheid te dineren in hun eigen restaurant om je dag goed af te sluiten.

Voor impressies of het bestellen van tickets kun je hier naar de website.

24-27 september: Lekkodagen te Wijk bij Duurstede

In de oude gemeentehaven van Wijk bij Duurstede vinden de Lekkodagen plaats. Dit is een initiatief van enkele mensen die oude tijden willen laten herleven. Zij organiseren een jaarlijks evenement voor uitsluitend historische schepen. Het publiek komt in contact met het maritiem erfgoed, van zeilend vrachtschip tot sleepboot. Verder kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in de machinekamer van de schepen of meevaren op de ‘Jan de Sterke’, waar je uitleg krijgt over de werking van de stoommachine. Op zaterdag wordt het evenement versterkt door het shantyfestival, op zondag komen historische tractoren langs.

Wil je zelf meedoen aan de 15e editie van dit bijzondere evenement? Meld je dan aan! Bezoekers kunnen hier meer lezen.

EOC is trotse hoofdsponsor van de Lekkodagen.

09-10 oktober: Bossche 5 op de Ertveldplas te Den Bosch

Dit jaar vindt alweer de 45e editie van de Bossche 5 plaats. Een evenement van en voor zeilers waarin sportief zeilen, gezelligheid, leuke prijzen, een grote diversiteit van schepen, veel kijkplezier (ook voor niet-deelnemers) en activiteiten voor alle leeftijden centraal staan.

Hou de website in de gaten voor updates omtrent dit evenement.

02-05 november: Europort te Rotterdam

Europort is al decennia lang de beurs en ontmoetingsplek waar de internationale maritieme industrie samenkomt om te verbinden, samen te werken en te innoveren. Dit jaar is de 40e editie. Met maar liefst 45.000 m2 beursvloer, 10 hallen en ruim 1.000 standhouders is Europort marktleider van maritieme bijeenkomsten. Duurzaamheid en digitalisering zijn belangrijke onderwerpen die aan bod komen.

Voor alle praktische informatie, een terugblik op 2019 en het programma klik je hier. Wanneer je je vooraf registreert is je bezoek gratis.

We hopen jullie op één of meerdere evenementen te mogen ontmoeten en wensen jullie veel plezier!

*Nog steeds geldt: bij klachten blijf je thuis.

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen