Laden Evenementen

« Alle Evenementen

World Cleanup Day

20 september Gehele dag

Op 20 september 2024 is het weer World Cleanup Day! Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven we samen met ruim 190 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval!

In Nederland wordt World Cleanup Day georganiseerd door IVN Natuureducatie en gesteund door heel veel bedrijven en organisaties. IVN Natuureducatie is sinds 2023 licentiehouder en faciliteert de website, tools voor de campagne om individuen, scholen, verenigingen en organisaties te activeren en enthousiasmeren om opruimacties te organiseren.

IVN Natuureducatie verbindt mens en natuur. We laten jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Ook is IVN partner in het project Schone Rivieren, waarin samen met duizenden vrijwilligers de zwerfafval vervuiling langs rivieren in kaart wordt gebracht, wordt opgeruimd en het probleem bij de bron wordt aangepakt. Het initiatief World Cleanup Day sluit hier perfect op aan, omdat het mensen wereldwijd samenbrengt om de planeet schoon te maken. Door deel te nemen aan opruimacties leren mensen over de impact van zwerfafval op het milieu en worden ze aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor het behoud van de natuur.

Heel Nederland

Nederland + Google Maps