Brand aan boord: paniek of hoofd koel?

Brand! Meteen actie ondernemen: brandblusser pakken, noodafsluiters dicht, alarm slaan… Of was het eerst alarm slaan en dan afsluiters dicht en brand bestrijden?

Brandbestrijding oefenen

Toch wel handig, als bemanningsleden weten wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Daarom is oefenen zo belangrijk, want alleen als je regelmatig traint, kun je snel en goed handelen in een noodsituatie. Een praktische gids hiervoor is de nieuwe Best Practice Brand preventie & bestrijding van het Platform Zero Incidents (PZI).

Nieuwe inzichten en technologieën

De gids is uitgebreid en aangevuld met de nieuwste inzichten. Zo zijn lithium-ion accu’s en methanol erin opgenomen, groene snufjes die je op steeds meer schepen ziet. De gids legt uit wat te doen als deze vlam vatten, maar misschien nog wel belangrijker: hoe je brand voorkomt. Het kan geen kwaad om regelmatig te kijken hoe het gesteld is met de preventie en meteen je kennis even op te frissen. Dat geldt voor bemanningsleden, maar natuurlijk ook voor de eigenaar.

Ook voor pleziervaarders

En de pleziervaart dan? Ook voor watersporters is deze gids nuttig leesvoer, want in de pleziervaart is brand namelijk schadeoorzaak nummer één. Ga naar de site van Platform Zero Incidents.

Je risico's gratis in kaart

Welke risico’s loop je met je schip? En welke aanvullende verzekeringen zijn slim om erbij te nemen?
Vraag het onze experts! Wij geven je kosteloos deskundig advies, zodat je de beste stappen zet.

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker