Waterbewoners, niet schrikken! We komen langs voor inspectie

Welke verzekeraar komt in deze tijd nog bij je langs? EOC wel. Gewoon thuis, voor een gesprek aan de keukentafel en een grondige inspectie van de hele waterwoning. Daarbij geeft onze expert onderhoudstips en mag de verzekerde álles vragen. Dat is supernuttig, zeker omdat we hiermee schade kunnen voorkomen. 

Voor sommige eigenaren is een inspectie nieuw en spannend, maar de meeste zijn er achteraf blij mee. Wonen op het water is nu eenmaal anders dan wonen aan land, dus samen met een deskundige een rondje door je woonschip of woonark maken is heel waardevol. Het kan je ogen openen voor zaken waarvan je niet wist dat ze belangrijk waren. Onze expert kan adviseren over onderhoud, reparatie en het voorkomen van schade. En het mooie is: dat advies is helemaal gratis. We doen dit als service, maar ook om te kijken wat we in verzekering nemen of hebben, en als onderdeel van onze schadepreventie. Dat zorgt uiteindelijk weer voor een stabiele premie.  

POLIS-CHECK

Zo’n huisbezoek is meteen ook een goede polis-check. Klopt de verzekerde som, ook van de inboedel? Zijn er objecten zoals een terras, schuur of (bij)boot die meeverzekerd moeten worden? Bij de aanvraag heeft de eigenaar dit al ingevuld, maar het is fijn om het nog even samen door te lopen. Dat zorgt voor helderheid over de woonverzekering en voorkomt discussie achteraf.  

INSPECTIE-APP

Omdat we veel inspecties uitvoeren, hebben we een speciale app gebouwd waarmee de expert heel eenvoudig alle belangrijke punten kan afvinken. De app verwerkt die gegevens en maakt er een mooi rapport van, dat meteen duidelijk maakt als er nog iets moet gebeuren. Denk aan brandblussers vervangen of een dompelpomp installeren. Eventuele wijzigingen zoals een aanpassing van de verzekerde som worden automatisch in onze systemen verwerkt, waarna de verzekerde de aangepaste polis ontvangt.  

HERBOUWWAARDE

Is het casco van beton, dan zijn er afhankelijk van het bouwjaar ook mogelijkheden voor een verzekering op basis van herbouwwaarde. Daarmee kan er bij totaalverlies een nieuwe, gelijkwaardige woonark worden gebouwd.  

WANNEER KOMEN WE LANGS?

We proberen alle nieuwe verzekerden te bezoeken, dus wie recent bij EOC is gekomen, kan een telefoontje of mailtje van ons verwachten. Ook bij nieuwbouw, inruil of een grote verbouwing komen we doorgaans even langs. Omdat situaties kunnen veranderen, herhalen we zo’n bezoek iedere tien jaar. Eigenaren die zelf behoefte hebben aan advies of overleg, mogen ons natuurlijk altijd bellen of mailen.  

NIEUW: INFOBLAD MET ONDERHOUDSTIPS

In ons nieuwe infoblad ‘Onderhoudstips voor wonen op het water’ leggen we uit hoe je goed zorgt voor je drijvende woning, met tips voor betonnen en voor stalen casco’s. Ook dit advies is gratis.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker