Traileren zonder toestanden

Je kent ze vast: van die online filmpjes, waarin trailer en boot ineens een andere rijstrook kiezen dan de auto. Of waarin zich een drama op een trailerhelling voltrekt. Verbazingwekkend dat een tewaterlating op zoveel manieren mis kan gaan. Maar dat zal jou niet gebeuren, toch?  

Met de juiste checks vooraf, kom je met leukere beelden terug van een uitstapje of vakantie met auto en boot. De belangrijkste punten hebben we op een rij gezet.     

 • Controleer de trailer. Kijk minimaal naar: 
  Banden: hoe is de staat van de banden en klopt de bandenspanning? 
  Verlichting: doen alle lampen het? 
  Lier: functioneert hij naar behoren en is de lierband niet beschadigd? 
  Kielrollers en kimrollers: rollen ze goed?  
 • Controleer of de auto voldoende trekkracht heeft. Op de gladde en soms steile botenhelling is wat ‘overcapaciteit’ geen overbodige luxe. Twijfels of vragen? Informeer bij een specialist in boottrailers. 
 • Controleer bij het aankoppelen of de kogelkoppeling goed op de kogel is geplaatst. Bevestig de breekkabel, zet het neuswiel omhoog en vergeet de trailer niet van de handrem te halen. Controleer de kogeldruk en kijk of de trailer horizontaal (waterpas) staat.  

Klik hier voor meer trailertips.

HOE ZIT HET MET DE VERZEKERING BIJ EOC?

Wil je de boot transporteren buiten Nederland of de trailer meeverzekeren? Neem dan contact met ons op: mail naar pleziervaart@eoc.nl of bel 088 6699545. 

Bereken nu je premie

Ontdek binnen vijf minuten wat je premie is en sluit vandaag nog een verzekering af.
Onze belofte: bij EOC krijg je optimale dekking tegen een scherpe prijs.
Dan vaar je met een gerust hart weer verder.

Melanie Vermaas
Melanie Vermaas
Verzekeringsadviseur pleziervaart