Kun je even snel de auto voor me verzekeren?

Bij EOC krijgen we geregeld van klanten op vrijdagmiddag rond sluitingstijd, zeg kwart voor vijf, of zelfs in het weekend het verzoek om ‘nog even snel’ de auto of fiets of andere spullen erbij te verzekeren. Soms omdat die nog vandaag of de dag erna al opgehaald worden. Hoe haalbaar is dat? Kun je eigenlijk wel op zulke korte termijn iets laten verzekeren?

Het korte antwoord is: vaak lukt dat wel. We zijn onze klanten graag ten dienst en doen bij dit soort verzoeken ons uiterste best om het vóór het ophalen van de auto of fiets nog geregeld te krijgen. Maar echt ideaal is het natuurlijk niet.

WAT ER ZOAL BIJ KOMT KIJKEN

De klant denkt vaak dat het een kwestie is van een knop omzetten en dan staat de verzekering klaar. In de praktijk komt er echter ietsje meer bij kijken. Dat is het langere antwoord op de vraag – het hangt er maar net van af wat de omstandigheden zijn. Als je geluk hebt is het een rechttoe rechtaan verzekering, zijn onze medewerkers in de gelegenheid om het per ommegaande te regelen, of dat nu op kantoor of thuis is, en zijn er geen complicaties. Maar er kan soms een onverwachte hindernis zijn. Dat gebeurt bijvoorbeeld als:

  • De verzekerde auto boven een bepaalde cataloguswaarde uit komt.
  • Er onvoldoende informatie wordt aangedragen over wat we precies verzekeren.
  • De gekochte auto in een bepaalde hogere categorie valt, bijvoorbeeld qua diefstalgevoeligheid of een jonge bestuurder, waardoor de verzekeraar aanvullende eisen stelt.
  • Het type verzekering niet goed aansluit bij de (scheeps)verzekering die de klant bij EOC heeft lopen.
  • Een auto in een bepaalde, verhoogde veiligheids/alarmklasse valt. Niet iedere verzekeraar wil die risico’s aangaan en soms enkel onder voorwaarden.
  • Er onduidelijkheid over de hoogte van de premie en de dekking is, waardoor verder overleg nodig is.

HET VOORDEEL VAN VROEG ADVIES

Bij EOC Verzekeringsadvies kost het ons daarom soms enige tijd om alles uit te pluizen. Daar komt nog bij dat we vaak meerdere offertes naast elkaar willen leggen om jou de beste optie te kunnen bieden.

Daarom willen we vooral meegeven: neem de verzekering alvast in gedachten als je een nieuw schip, fiets, auto of ander object onderzoekt. Dan hoeft het niet op het laatste moment te gebeuren, wat zowel jou als ons het leven makkelijker maakt. Bovendien kunnen wij je misschien helpen bij het maken van de juiste keuze: als je van tevoren al weet hoeveel iets gaat kosten in de verzekering of welke keuze hogere risico’s met zich meebrengt, kun je dat meewegen in de aankoopbeslissing!

MAAK HET JEZELF MAKKELIJK

Scheelt dus stress, levert ook extra inzicht op. Zo kunnen wij jou sneller en beter helpen als de aanwinst binnen is en die verzekering er moet komen. Mochten onze contactgegevens je nog ontgaan zijn, hier ten overvloede: stuur een mailtje naar eva@eoc.nl of bel ons op 088 66 99 450. Wij staan je graag te woord met advies en de juiste verzekering!

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!