Hoe verzeker ik mijn leaseauto?

Laatste update: 19-5-2020

Leaseauto’s die aan boord staan van een binnenvaartschip zijn standaard niet meeverzekerd onder de P&I dekking van het betreffende schip. Daarnaast is het meestal maar de vraag of de leasemaatschappij het van- en aan boord takelen van de auto heeft meeverzekerd.

Stel u bent in het bezit van een leaseauto, welke tijdens het van- en aan boord takelen uit de kraan is gevallen. Ook al is de auto niet van u zelf maar van de leasemaatschappij, omdat u de bestuurder/houder van de auto bent, wordt de auto niet gezien als een auto van een derde partij en valt dit dus niet standaard onder de dekking van de P&I verzekering.

Hoe kunt u de leaseauto nu het beste verzekeren?

Neem contact op met de leasemaatschappij en zorg ervoor dat het van- en aan boord takelen van de auto is meeverzekerd onder de WA + (beperkt of volledig) Casco dekking. Vraag daarnaast na of zo’n schade ook invloed heeft op uw no-claim korting regeling bij de leasemaatschappij.
Het andere alternatief is het sluiten van een Lastverzekering via EOC Verzekeringsadvies die hiervoor wel dekking biedt. Uiteraard kunt u uw eigen auto (inclusief takelrisico) ook via EOC Verzekeringsadvies afsluiten.

 

Gratis inzicht in uw risico’s?

Als EOC merkten we dat er onder schippers behoefte is aan deskundig advies over risico’s en aanvullende verzekeringen. Heeft u dit ook?

Astrid Boogert
Astrid Boogert
EOC Expertise

Delen