Hijs de EOC-vlag (en hoe die te verkrijgen)

Een schip is pas een schip als er een trotse vlag op wappert, nietwaar? Een vlag laat zien waar je voor staat, en dat hoeft beslist niet alleen een land te zijn! Op onze Nederlandse wateren zie je regelmatig schepen rondvaren met de EOC-vlag fier gehesen – en niet zonder reden.

Een vlag met geschiedenis

Trots op de rijke historie van onze onderlinge is natuurlijk een grote factor. EOC bestaat immers als verzekeraar-zonder-winstoogmerk al sinds 1566. Sindsdien zijn er tal van naamwisselingen en fusies geweest, om nog niet te spreken van de grote veranderingen in onze samenleving. Van een gildesysteem tot onze huidige, moderne organisatie. (Benieuwd naar de rest van onze luisterrijke geschiedenis? Lees het hier!)

Nogal wiedes dat zoiets enige loyaliteit opwekt. Maar het gaat verder dan dat. Veel van onze leden, of dat nu beroeps- of pleziervaarders zijn, voelen zich ook echt verbonden met elkaar, een communitygevoel dat wij graag versterken via ons Varende Vrienden van EOC-platform of de nieuwsbrief. Hier zetten wij onze leden in het zonnetje, geven wij tips over onderhoud of de fraaiste vaarroutes die ons land rijk is. Een EOC-vlag aan je mast of vlaggenstok is dan ook een signaal aan de buitenwereld: dit is mijn club!

Hijs hem hoog

De iconische EOC-vlag is zoveel meer dan alleen een logo van een verzekeringsmaatschappij. Hij staat symbool voor de liefde voor het varen, voor de gemeenschap van scheepseigenaren die we samen opbouwen. Ben je zelf EOC-lid en zou je graag ook onze vlag op je schip willen laten wapperen? Vraag er dan hier kosteloos eentje aan. Mocht je er al een hebben, maar is die door weer en wind versleten? Dan sturen wij je met plezier een fris exemplaar toe!

Hijs de EOC-vlag!

Ben jij bij ons verzekerd en wil je ook zo’n fraaie EOC-vlag aan je mast hijsen?
Vraag een gratis exemplaar bij ons aan.
Ook als je oude vlag aan vervanging toe is, sturen wij er graag eentje op!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker