De Poezenboot gaat voor nieuw

Kennen jullie de Poezenboot in Amsterdam? Dit is een non profit organisatie die dankzij een team van betrokken vrijwilligers gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, ingeënt en gechipt helpen te krijgen. Daarna wordt een liefdevol thuis voor ze gezocht.

Dit werk doen zij op de zogeheten Poezenboot, een verbouwde tjalk die werd aangeschaft in 1968. Binnen drie jaar was deze al te krap en dus werd er in 1971 een tweede boot aangeschaft en ingericht. Na tien jaar trouwe dienst werd de tjalk ingeruild voor een ark, welke speciaal gebouwd werd voor de opvang van katten. De ark ligt nog steeds op dezelfde plek maar is hard aan een opknapbeurt toe. Althans, dat was het huidige plan, maar dit werd ze afgeraden. Daarom gaat de ark na 45 jaar plaatsmaken voor een nieuwe Poezenboot.

Samen eten
Sassje ligt te relaxen

STEUN IS WELKOM

Een nieuwe Poezenboot is nodig en er wordt momenteel hard aan gebouwd. En hoewel een prachtig project, is het ook een dure. Als Stichting zijn zij immers overgeleverd aan giften van donateurs. Voor het verwezenlijken van hun gedroomde nieuwe ark hebben zij daarom een website met crowdfunding opgezet. Hier kan een ieder die de Stichting en de poezen een warm hart toedraagt een bijdrage doen. Ook kun je hier de werkzaamheden van de Nieuwe Poezenboot volgen.

In de vorige eeuw werden arken blijkbaar niet zo duurzaam en toekomst-bestendig gebouwd. Onze Poezenboot ligt inmiddels een kleine 45 jaar in de Singel te Amsterdam en piept en kraakt aan alle kanten. Ouderdom komt met steeds meer gebreken, barst hier en barst daar! En het opknappen helpt niet meer. Door serieuze slijtage aan vooral de bak (fundering van de boot) was er maar één optie, namelijk de huidige versleten ark vervangen door een nieuwe.’ 

De bouw van de nieuwe ark

AL LANG BIJ ONZE CLUB

Wij van EOC vinden de Poezenboot een prachtig initiatief en zijn er trots op dat zij al ruim 20 jaar bij ons verzekerd zijn. Judith, vrijwilligster bij de Poezenboot, zegt hierover: ‘we zijn al sinds 2002 bij EOC en haar voorgangers verzekerd. Wat ik zo fijn vind bij EOC is dat je één aanspreekpunt hebt. Ooit hebben we stormschade gehad, een deel van de dakbedekking was er afgewaaid. Dit is toen keurig voor ons opgelost en geregeld, ontzettend fijn! Je voelt dat ze betrokken zijn bij ons en dat voelt goed. 

Meer weten over de Poezenboot of deze bezoeken? Alle informatie vind je hier.

Doneren? Dat kan via deze link. Namens Judith, alle vrijwilligers en natuurlijk de poezen: bedankt!

Foto’s gemaakt door Judith.

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen