B&B beginnen? Schip verhuren? Lees eerst even dit

Als je met je woonschip op een schitterende locatie ligt en wat ruimte over hebt, dan borrelen er misschien plannen op om gasten te ontvangen. Een bed and breakfast in de roef of een appartement in het ruim: het vrije gevoel op het water delen met anderen én een extra zakcentje verdienen, mooier kan niet, toch? Er is alleen één ‘maar’: bij verhuur geeft de standaard polis geen dekking en bij schade kan dat grote gevolgen hebben. 

Of het nu om onderverhuur of een b&b gaat, bij alle vormen van verhuur geeft de standaard polis van een vaartuig of waterwoning geen dekking. Dit staat niet voor niets in de voorwaarden, want een verzekeraar moet er vanuit kunnen gaan dat de polishouder de bewoner is en niet iemand anders. Verhuur brengt bovendien extra risico’s met zich mee, al was het maar omdat mensen nu eenmaal minder voorzichtig zijn met andermans spullen. Dat geldt zeker voor tijdelijke bewoners of toeristen in vakantiestemming.  

GEEN TOESTEMMING, GEEN DEKKING

Voor de eigenaar is het dubbel belangrijk om zaken goed te regelen, want de kans op schade is al groter en als er schade ontstaat, is het bijzonder zuur wanneer de verzekering niet uitkeert. Overhandig dus niet zomaar de sleutel, maar neem eerst contact op met EOC. Dan bespreken we de risico’s, want die kunnen per verhuurvorm en type vaartuig verschillen. EOC kan vervolgens de polis aanpassen, waarmee de verhuur wél onder de cascodekking valt. 

Direct de verhuurdekking regelen? Of een vraag stellen? We denken graag mee, dus bel gerust onze afdeling Pleziervaart op 088 6699565 of mail naar pleziervaart@eoc.nl 

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Melanie Vermaas
Melanie Vermaas
Verzekeringsadviseur pleziervaart