Infobladen en checklists: pleziervaart

Van het onderhoud van elektromotoren tot aan de eisen aan brandblussers: er komt als bootbezitter veel op je af. EOC loodst je door dit doolhof van (belangrijke!) regels heen door regelmatig infobladen en checklists te publiceren.

Precies wat je wilt weten

De infobladen vatten samen wat je als scheepseigenaar moet weten, met tips over hoe je problemen en schade voorkomt. Onze handige checklists zijn speciaal ingericht om complexere procedures overzichtelijk te maken, zoals het maken van goede afspraken op de werf of uitgebreid onderhoud. Je hoeft ze alleen maar stapsgewijs te volgen – het wijst zich vanzelf.

Hieronder belichten we enkele highlights voor de pleziervaart, maar bezoek vooral de EOC-site voor de volledige lijst!

Highlights infobladen pleziervaart

  • Je staat aan de vooravond van een grote aankoop: je wilt een tweedehands vaartuig overnemen. Waar moet je op letten, hoe zorg ervoor dat het geen miskoop wordt? Ons Infoblad Pleziervaartuig kopen vertelt je alles wat je moet weten.
  • Na elk vaarseizoen komt onherroepelijk het moment weer dat je boot in de winterstalling moet. Lees het Infoblad Winterklaar pleziervaart om alle informatie op een rij te krijgen en gebruik daarna de bijbehorende, handige checklist om elke stap die je uitvoert af te vinken.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager