Wat lees je het liefst op Varende Vrienden?

Eerder dit jaar vroegen wij je via deze enquête over welke onderwerpen je het liefste leest op ons Varende Vrienden-platform. Jullie hebben hieraan massaal gehoor gegeven, waarvoor onze dank! De uitkomst van de poll delen we hier met jullie.

Het doel van ons Varende Vrienden-platform (die bestaat uit deze website en onze social media, waaronder Facebook) is om zoveel mogelijk kennis te delen. Dat doen we bijvoorbeeld door blogs van experts op het gebied van scheepsvaart te publiceren, tips over onderhoud of achtergrondverhalen. Daarbij houden we maar liefst drie doelgroepen in het achterhoofd: mensen die varen voor hun plezier, varen voor hun werk en/of wonen op het water.

Je begrijpt, dat vraagt om een goede balans en daarbij kunnen we jullie mening goed gebruiken. De uitslag van de enquête was daarom erg interessant:

DE WINNAAR: TIPS & VAARROUTES

Het blijkt dat onze praktische artikelen met tips goed in de smaak vallen. Die kom je geregeld tegen op Varende Vrienden: bijvoorbeeld over het winterklaar maken van je boot, vaarregels op het water of het voorkomen van schade. Zaken die voor ons allen van belang zijn en altijd actueel.

We konden het niet laten een ‘best of’-lijstje te maken van onze nuttigste artikelen:

Ook de blogs over leuke vaarroutes en bestemmingen scoorden hoog. Nu vinden we dat zelf óók mooie onderwerpen om aandacht aan te besteden, dus zijn we voornemens om er in het voorjaar weer mee uit te pakken! Zo begint het vaarseizoen weer volop leuke reisjes. We hebben hiervoor wel jullie hulp en vooral input nodig. Meer daarover volgt in het nieuwe jaar op onze Facebookpagina!

EEN GOEDE TWEEDE 

Drie onderwerpen delen een respectabele tweede plek. Verhalen van schippers, berichten over de actualiteit en preventietips om schade te voorkomen. Alle drie onderwerpen waar wij graag informatie en kennis over willen delen. Hier zijn ook leuke kruisbestuivingen mogelijk, bijvoorbeeld toen wij ons partnerschap met Plastic Soup Foundation aankondigden, of het interview met Arie Verheij over ‘veilig samen varen’. Afgelopen jaar stond het nieuws rondom Covid-19 natuurlijk centraal, en wat dat voor jullie als schipper of bootbezitter betekende.

Een greep uit deze categorie:

LAST, BUT NOT LEAST

Reportages over bijzondere projecten neemt de derde plek in, maar veruit de minste stemmen kregen de artikelen met advies over verzekeringen en informatie over het verduurzamen van je schip of woonark. Hoewel die minder populair bleken dan de andere onderwerpen, waren er toch ruim dertig stemmen voor allebei en daarmee zijn het alsnog onderwerpen die af en toe langs mogen komen.

Zeker het verduurzamen is iets dat steeds meer in de belangstelling komt en dat zullen wij op de voet blijven volgen. Voor persoonlijk advies over je verzekering kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ons, op telefoonnummer 088-6699500 of via info@eoc.nl.

Een kleine greep uit onze artikelen in deze categorieën:

VARENDE VRIENDEN IN DE TOEKOMST 

We blijven ons platform uitbreiden met nieuwe informatie, blogs, video’s en interviews! Uiteraard blijft jullie input voor ons erg belangrijk. Mocht je een leuk onderwerp weten of zelf een verhaal aan ons willen vertellen, neem dan vooral contact met ons op via e-mail: a.boogert@eoc.nl

Tot slot, bedankt voor jullie stem in deze enquête! Wij wensen jullie nog veel leesplezier.

Hijs de EOC-vlag!

Ben jij bij ons verzekerd en wil je ook zo’n fraaie EOC-vlag aan je mast hijsen?
Vraag een gratis exemplaar bij ons aan.
Ook als je oude vlag aan vervanging toe is, sturen wij er graag eentje op!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker