Vaarplezier… de serie: slepen en gesleept worden

In deze aflevering van Vaarplezier… de serie gaat het over slepen en gesleept worden. Het kan gebeuren dat je gevraagd wordt om een andere boot te slepen of zelf gesleept moet worden. Wat moet je dan doen?

Tipje van de sleper, euh, sluier

We kunnen je alvast verklappen dat je op drie manieren kunt slepen: met twee gekruiste sleeptrossen, langszij of via een lange sleeptros. Voor de fijne kneepjes kijk je vooral de onderstaande aflevering, die zoals gebruikelijk wordt aangeboden door Watersport-TV.

Vaarplezier… de serie

In Vaarplezier… de serie komen talloze onderwerpen voorbij die van belang zijn om goed en veilig te kunnen varen. Voorrangsregels op het water, betonning, verkeersborden, techniek van schepen, onderhoud aan je boot en nog veel meer – al meer dan vijftig aflevering lang! EOC is trotse sponsor van deze serie (en andere projecten van Watersport-TV), omdat wij het belangrijk en nuttig vinden om het publiek te informeren over vaartuigbezit. Zo werken wij samen om iedereen vrolijk varende te houden.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker