Vaarplezier…de serie: reddingsvesten voor kinderen en honden

Wat is het veiligste reddingsvest voor een kind? Welke zit het lekkerst? Wanneer gebruik je een opblaasbaar reddingsvest en wanneer een reddingsvest met een vaste schuim?

Honden kunnen over het algemeen goed zwemmen. Toch is het verstandig om ze aan boord en tijdens het varen een zwemvest te laten dragen. De vesten zijn voorzien van een lus op de rug, waardoor je je trouwe maatje bij een val overboord, eenvoudig uit het water kunt tillen. In deze aflevering van Vaarplezier de Serie gaan we op bezoek bij Sebastian Gerritsma van Besto die tekst en uitleg geeft over veilige én prettig zittende reddingsvesten voor kinderen en honden.

Wil je trouwens het verschil tussen reddingsvesten en zwemvesten (voor kinderen en volwassenen) weten, kijk dan naar aflevering 8 van Vaarplezier de Serie over zwemvesten en reddingsvesten.

In ‘Vaarplezier de serie’ worden onderwerpen behandeld die met de voorrangsregels op het water, betonning, verkeersborden, techniek van schepen, onderhoud aan je boot en nog veel meer te maken hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen