Holland Vaart: op Kaageiland en de Kaag

De laatste aflevering alweer van deze serie ‘Holland Vaart’. We beginnen op Kaageiland, waar bootverhuurder Piet Biemond druk bezig is met het vaarklaar maken van een van de huursloepen. Hij heeft geluk: het is mooi weer en dan wil iedereen varen. ‘Als de zon niet schijnt, is het rustig’, aldus de ondernemer die zelf in het seizoen niet of nauwelijks aan varen toe komt.

Even verderop heeft Martin Hoogenboom een polyester zeilboot verhuurd. ‘We hebben 24 Valken, maar tegenwoordig zijn het vooral sloepen waar vraag naar is. Vroeger had je hier zeilers, tegenwoordig recreanten. Die kunnen niet meer zeilen.’
Waar je op moet letten als je een boot wilt verkopen, daar heeft Epco Ongering enkele tips voor.

Tineke Heek en Ad Verroen hebben enkele jaren geleden huis en haard verkocht en zijn op een boot gaan wonen. En dat bevalt ze prima. We krijgen een rondleiding van boord van hun schip dat ‘Avontuur’ heet. Op Kaageiland is Adriaan Tieleman gastheer in het ontmoetingscentrum Stal op de Kaag. Tenslotte varen we mee met vaarweginspecteur Emilia van Duijn en haar collega, die dagelijks toezicht houden op de wateren op en rond de Kaag.

‘Holland Vaart’ is geproduceerd voor en door Watersport-TV online.

Gerelateerde artikelen

Bereken nu je premie

Ontdek binnen vijf minuten wat je premie is en sluit vandaag nog een verzekering af.
Onze belofte: bij EOC krijg je optimale dekking tegen een scherpe prijs.
Dan vaar je met een gerust hart weer verder.

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen