Holland Vaart: op de Vinkeveense plassen

Voor de derde aflevering van ‘Holland Vaart’ zijn we op de Vinkeveense plassen, waar we eerst een bezoek brengen aan Vrijhaven Zwier. Richelle geeft een rondleiding en legt het idee uit achter het format van Zwier. In het kader van zorgeloos varen gaat Epco Ongering in op de techniek van een boot. Aan bod komen onderwerpen als het roer, de boegschroef, aandrijving en het wieleffect.

Vinkeveen is een eldorado voor duikers. Het is water is helder en er leeft veel vis. Bart Jan Bootsma is eigenaar van Scuba Diving. We volgen op de duikschool een introductieles. Verder gaat Rob Stelwagen, expert bij EOC verzekeringen, in op het voorkomen van brand-, water- en inbraakschade aan boord van een (woon)boot. Makelaar Henny Drost verkoopt eilanden en nodigt ons uit op zijn eigen eiland. Als een eigen eiland niet tot de mogelijkheden behoort, dan kun je lid worden van de Unie van Watertoeristen. Deze vereniging heeft meerdere eilanden. Frank Lammertsma is de beheerder van het eiland in Vinkeveen.

‘Holland Vaart’ is geproduceerd voor en door Watersport-TV online.

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen