Holland Vaart: in Nationaal Park Alde Feanen

Nationaal Park de Alde Feanen is de tweede bestemming van ‘Holland Vaart.’ Aan boord van een skûtsje spreekt Shannon van Beek eerst met IVN-gids Jorgen de Bruin over de ontstaansgeschiedenis van Nationaal Park de Alde Feanen.

Daarna vertelt Lourens Touwen, directeur van de Marrekrite, over de mogelijkheden om met een boot te zwerven door Friesland. De Marrekrite heeft op allerlei plaatsen in de natuur ligplaatsen, waar je met je boot gratis kunt liggen. In Earnewâld stapt Shannon met Lourens van boord voor een fietstocht. Samen rijden zij de zogenaamde pontjesroute.

Aan boord van de loungeboot van Yachtcharter Sneek is Marjan Stoker ondertussen al druk bezig met de voorbereidingen voor het avondeten; op het menu staat zeebaars. Op het bovendek genieten Shannon en Marjan van al het lekkers. Terwijl het begint te schemeren meldt Ulde Postma zich bij de loungeboat met zijn sloep en nodigt Shannon uit om te gaan varen in het donker. Onderweg gaan ze op zoek naar vleermuizen en heeft Ulbe allerlei mooie verhalen en anekdotes.

‘Holland Vaart’ is geproduceerd voor en door Watersport-TV online.

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker