Holland Vaart: in Haarlem

In deze tweede aflevering van ‘Holland Vaart’ is de crew van Watersport-TV in Haarlem. We varen via de sluis bij Spaarndam richting de Mooie Nel, waar we afmeren bij de Haarlemsche Jachtclub. Daar staat havenmeester Clemens de Graaf ons al op te wachten. De meeste passanten blijven langer dan gepland, wat niet vreemd is. De haven van de HJC ligt direct aan de Mooie Nel en een groot recreatiegebied waar je heerlijk kunt wandelen. Met een leenfiets ben je zo in de stad.

Op de haven spreken we met meerdere passanten. Monique Pals is bestuurslid van de HJC en belast met het jeugdzeilen. Op de Mooie Nel hebben we een spontane ontmoeting met Erik Rijsenbrij, instructeur van Time2Wing. Voor ’Wonen op het water’ gaan we langs bij Tonia en Wouter Versloot. Epco Ongering geeft weer tips en tricks om zorgeloos te varen.

Frank Bakker is eigenaar van de topzeilschoener Sarah en staat op het punt om naar de Oostzee te vertrekken. In afwachting van het draaien van de bruggen op het Spaarne, vertelt hij over de geschiedenis van zijn bijzondere schip. Ook ontmoeten wij een stel dat met een Bavaria zeiljacht op vakantie in Nederland is. Ze hebben jarenlang in Haarlem gewoond en bewonderen de stad nu vanaf het water. En dat blijkt een bijzondere ervaring.

‘Holland Vaart’ is geproduceerd voor en door Watersport-TV online.

Hijs de EOC-vlag!

Ben jij bij ons verzekerd en wil je ook zo’n fraaie EOC-vlag aan je mast hijsen?
Vraag een gratis exemplaar bij ons aan.
Ook als je oude vlag aan vervanging toe is, sturen wij er graag eentje op!

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker