Gedoe met huurders: extra vervelend als rechtsbijstand dit niet dekt

Particulieren verhuren nog weleens hun boot. Ze lenen tegen betaling hun sloep uit of hebben een b&b aan boord van een woonschip. Eerder waarschuwden we al dat dit gevolgen kan hebben voor de cascodekking en dat de eigenaar verplicht is om de verhuur bij EOC te melden. Maar er is nog iets om bij stil te staan: het heeft ook gevolgen voor de rechtsbijstand.

Pleziervaartuig of woonschip bij EOC verzekerd en daarbij een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Let op! Juridische geschillen die te maken hebben met zakelijk gebruik zoals verhuur vallen buiten de dekking. Sterker nog, een particuliere rechtsbijstandverzekering afsluiten als het vaartuig ook zakelijk wordt gebruikt, dat mag niet meer.

BIJVERZEKEREN KAN

Bij verhuur is het risico op een conflict reƫel, denk aan een geschil over vermeende gebreken, een niet betaalde huursom of het varen van schade. Behoefte aan een rechtsbijstandverzekering inclusief dekking voor zakelijke conflicten? Vraag EOC Verzekeringsadvies om een vrijblijvende offerte en mail naar eva@eoc.nl of bel 088 6699450.

Gerelateerde artikelen

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Delen