Bootklussen: onderwaterschip deel 2

Koop een boot en er valt altijd wel wat te klussen. Speciaal voor de doe-het-zelvers onder de bootbezitters start Watersport-TV met de nieuwe serie ’Bootklussen’ waarin verschillende experts tips en tricks geven over onderhoud en klussen aan boord.

Voor deze aflevering gaan we weer langs bij Alphonso Westerhof-Gerding, expert bij Lak-en Verffabriek W. Heeren en Zoon B.V. die bezig is met het opknappen van een stalen motorboot. Deze Doerak heeft ruim 20 jaar onafgebroken in het water gelegen. Na een enorme ’baard’ aan aangroei te hebben verwijderd is Alphonso begonnen om stap voor stap het onderwaterschip aan te pakken. In deze aflevering begint Alphonso met het aanbrengen van de eerste laag primer. Hij heeft gekozen voor een twee componenten systeem. Hoe je dit moet verwerken en aanbrengen, wordt uitgelegd. Daarnaast aandacht voor kwasten, rollers, tape en de keuze van het juiste schuurpapier. Bij het schilderen is materiaalkeuze en een goede voorbereiding van groot belang.

We kunnen ons voorstellen dat jezelf een klus hebt, waar je advies van een expert bij kunt gebruiken. Dit kan door contact met ons op te nemen via deze link

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!