Woonbootbeveiliging: doen!

Tijdens het keuren van woonarken komen we veel gevallen tegen (55% van de keuringen) waarin er geen rookmelder in de ark aanwezig is. Ook ontbreekt vrijwel altijd een systeem voor waterdetectie (79% van de keuringen). Dit terwijl brand en water de meest voorkomende oorzaken zijn van schade. Soms met het volledig uitbranden of zinken tot gevolg!

Gezien de grote impact van dit soort schades op de bewoners, zijn we op zoek gegaan naar een goede oplossing om deze risico’s te verminderen. Waterschade kan immers zó ontstaan, door bijvoorbeeld een lekkage via de wasmachine of een breuk in de waterleiding. Over het belang van waterdetectie schreven we daarom eerder al dit artikel. Ook over brandgevaar en veilig gasgebruik aan boord hebben we geschreven. Voorkomen is immers beter dan genezen.

VAN NARE ERVARING NAAR OPLOSSING 

Dat is exact wat de ontwikkelaar van het systeem van RedEngel dacht, nadat hij zelf te maken kreeg met waterschade op zijn woonboot. Deze ontstond doordat de walstroom er tijdelijk af ging, waardoor zijn cv was afgeslagen en niet weer uit zichzelf aansloeg. Hierdoor bevroren de leidingen, met alle gevolgen van dien. Na deze nare ervaring verzon hij iets om dit te voorkomen: het RedEngel Woonboot alarmsysteem.

Dit systeem alarmeert niet alleen bij het wegvallen van de walstroom, maar óók bij vorst, waterlekkage, brand en zelfs een inbraakpoging. Kortom, alles wat nodig is om je woonboot te bewaken. Als er iets mis is, krijg je een sms-bericht op je telefoon. Ook effectief op de momenten dat je niet op je woonark aanwezig bent!

Onze zoektocht naar een goede oplossing om de risico’s op schade te verminderen, vond dus een perfecte partner in RedEngel. Eén systeem op maat tegen schade door lekkage, brand en inbraak: dat is ook nog eens efficiënt.

SPECIALE AANBIEDING VOOR EOC-KLANTEN

Vandaar dat wij met plezier een speciale aanbieding hebben geregeld. Normaal kost het RedEngel Woonboot alarmsysteem € 149,- (incl. btw), maar als klant van EOC betaal je slechts € 99,-. Een fijne korting voor een stukje preventie en veiligheid die zichzelf dubbel en dwars uitbetaalt.

Bestellen?

Ben je klant van EOC en wil je gebruikmaken van onze aanbieding? Stuur dan een mail naar info@eoc.nl

Meer informatie vind je op eoc.nl/Redengel-woonboot-alarmsysteem

Word lid van de Varende Vrienden van EOC-nieuwsbrief

De Varende Vrienden van EOC is een bron van informatie: vaartips, onderhoudstrucs en boeiende verhalen van medeschippers.
Via onze nieuwsbrief krijg je de beste artikelen maandelijks in je mailbox.
Gratis en toegespitst op jouw voorkeuren!

Marnix de Bakker
Marnix de Bakker
Preventie Manager