Voorkom inbraak en diefstal met onze tips

Voorkom inbraak en diefstal: Pleziervaartuigen en buitenboordmotoren blijken een makkelijke buit, jaarlijks worden er in Nederland maar liefst enkele duizenden gestolen. De politie merkt dat waterliefhebbers niet altijd de juiste beveiligingsmaatregelen nemen. Hoe u inbraak en diefstal voorkomt? Lees onze preventietips.

1. Kies voor goedgekeurde sloten, kabels en kettingen

Wij werken samen met Watersportbeveiliging.com, waar u kunt kiezen uit een brede selectie sloten. Zij hebben een servicedesk die vragen kan beantwoorden en u krijgt als lid van EOC bovendien 10% korting op alle aankopen.

2. Sluit de kajuit goed af

Ook als u op uw schip aanwezig bent.

3. Check of er voldoende toezicht is op uw schip

Installeer desnoods een goedgekeurd alarm- en camerasysteem.

4. Leg geen (waardevolle) spullen in het zicht

Gelegenheid maakt de dief!

5. Neem waardevolle spullen mee van boord

Ook als u niet lang wegblijft. Bent u niet in staat om uw waardevolle spullen mee te nemen, berg deze dan op in een kluis of moeilijk vindbare plek.

6. Haal de buitenboordmotor van uw schip

Gaat u voor langere tijd van uw schip af? Neem de buitenboordmotor dan mee naar huis.
Neemt u de buitenboordmotor liever niet mee naar huis, of is dit niet mogelijk? Zet ‘m dan vast met een goedgekeurd slot. Ook hiervoor kunt u terecht bij Watersportbeveiliging.com.

7. Staat uw boot op een trailer zorg dan voor een beveiliging met een disselslot of wielklem

8. Registreer uw schip of buitenboordmotor

Dit doet u met een registratiekaart. Met de gegevens op deze kaart heeft u alle informatie over uw schip of buitenboordmotor bij de hand. Dit kan van pas komen bij diefstal.

9. Maak foto’s

Maak duidelijke foto’s van uw schip, de buitenboordmotor of andere motor(en). Dit helpt de politie bij het onderzoek.

10. Leg vast: registratienummer, serienummer en kenmerken

Maakt u foto’s van uw schip? Zorg dan dat het registratienummer, serienummer en opvallende kenmerken van uw schip op deze foto’s staan. De politie kan uw schip of buitenboordmotor dan sneller achterhalen.

Wilt u verdere informatie over hoe uw boot beter te beveiligen? Bezoek dan de speciale pagina op onze site.

Deel uw eigen preventietips

Hoe voorkomt ú diefstal van uw schip of buitenboordmotor? Of heeft u slimme tips om andere schade te voorkomen (denk aan brand-, storm- of motorschade)? Deel het met uw Varende Vrienden. Mail naar info@eoc.nl en wellicht delen we uw adviezen op ons platform.

 

Direct uw premie berekenen?

EOC biedt u optimale dekking tegen een eerlijke premie: wij hebben immers geen winstoogmerk. Bereken uw premie in 3 minuten en sluit nog vandaag uw verzekering af.

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen