Bent u al bekend met de Vaar Melder app?

Beroepsvaart en recreanten kunnen onveilige situaties op het water en gebreken op en langs de vaarweg melden via de Vaar Melder app. Deze applicatie is enige tijd geleden door Rijkswaterstaat op de markt gebracht en is aanvullend op de bestaande registratie registratie. Hiermee willen zij de drukke vaarweg veiliger maken.

Wat kunt u melden via de app? U kunt onregelmatigheden op de vaarweg melden zoals ernstige hinder van passerende containerschepen als u zeilt op een bepaalde plek, of situaties als bijna-aanvaringen, ondieptes, hinderlijke waterbeweging, onveilig vaargedrag en zwemmers in de vaargeul. Ook van bebording en verlichting langs de vaarweg kunt u melding maken.

Rijkswaterstaat geeft wel aan dat de app niet is bedoeld om ongevallen te melden of hulpdiensten op te roepen. In deze gevallen moet altijd 112 gebeld worden.

Download de Vaar Melder app
Download hier de app voor iOs of Android.

Wij wensen u een fijne en veilige vaart!

Bron: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/vaar-melder-app

Direct uw premie berekenen?

EOC biedt u optimale dekking tegen een eerlijke premie: wij hebben immers geen winstoogmerk. Bereken uw premie in 3 minuten en sluit nog vandaag uw verzekering af.

Astrid Boogert
Astrid Boogert
Marketing medewerker

Delen